Facebooktävling inför EU-valet

Det är snart EU-val. Nu utlyser Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor en tävling där unga förstagångsväljare kan spela in kortfilmer om varför de ska rösta i valet till Europaparlamentet.

Tävlingen heter Varför är det viktigt att rösta? och går ut på att unga gör filmer på 1‒2 minuter som de sedan kan sprida och uppmuntra sina kompisar att gilla på Facebook. En jury som består av anställda på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor utser vinnarna bland de tio filmer som fått flest gilla-röster. Vinsterna är två platser på en studieresa till Bryssel i höst och en iPad. Ett bidrag kan vinna ett pris. Tävlingen sker genom en app som ligger på myndighetens Facebooksida.

– En filmtävling är ett sätt att låta unga komma till tals. Vi tror på att skapa många sätt att stimulera intresset för valet och för att rösta. Det har vi gjort inom våra uppdrag, bland annat genom att arbeta för att det anordnas skolval och genom att informera om EU-valet. Vi vill också ge plats åt ungas egna röster, säger Alice Bah Kuhnke, generaldirektör på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Filmtävlingen ingår i myndighetens uppdrag att informera om Europaparlamentsvalet och varför det är viktigt att rösta den 25 maj. Det är ett uppdrag som myndigheten har fått av Europeiska kommissionen, Europaparlamentet och den svenska regeringen.

Nyhetsdatum: 

2014-04-29

Viktigt material