3,25 miljoner till EU:s utvecklingsprojekt

Ungdomsstyrelsen har för andra gången fördelat statsbidrag för verksamhet som belyser EU:s framtidsfrågor. Nu beviljas bidrag för nio projekt som bland annat rör miljö-, handels-, arbetsmarknads- och jämställdhetsfrågor.

– Det är roligt att vi kan stödja en rad visionära projekt. Flera projekt, bland annat Entreprenörskapsforum, har fokus på miljöfrågor. Mänskliga rättigheter och jämställdhet omfattas i projekten som Fonden för mänskliga rättigheter och Kvinna till kvinna genomför. Ett annat aktuellt tema är integritet på nätet, där Fores har ett intressant projekt, säger Inger Ashing, Ungdomsstyrelsens ställföreträdande generaldirektör.

Till hjälp för att välja rätt projekt har Ungdomsstyrelsen rådet för statsbidrag för verksamhet som belyser EU:s framtidsfrågor. Där ingår för närvarande Hanna Ojanen, professor vid Tammerfors universitet, Gunnar Lund, Sveriges ambassadör i Frankrike samt Daniel Tarschys, professor i statsvetenskap, ordförande i Riksbankens Jubileumsfond och ledamot av Kungliga Vetenskapsakademin.

Presskontakt på Ungdomsstyrelsen är Malin Engstedt som nås via malin.engstedt@ungdomsstyrelsen.se eller via mobiltelefon 070-663 39 18.

Nyhetsdatum: 

2013-12-23

Viktigt material